mosó és szárítógép1_3

Miért választottam éppen mosó és szárítógépet?

A mosó és szárítógép előnyeiről

A mosó és szárítógép sokak számára felesleges kiadásnak bizonyul, azonban számos előnye van ennek a multifunkcionális gépnek. Én magam sem hittem abban, hogy ennyire meg tudok szeretni egy gépet, azonban mégis ez történt. Egy kicsit mesélni szeretnék az élményeimről és tapasztalataimról a mosó és szárítógéppel kapcsolatban, hátha mások is komolyabban megfontolják, hogy szereznek egyet a háztartásba. Szerintem semmiképpen nem fogják megbánni. Nézzük is meg, én miért szeretem ezt a háztartási eszközt, hogy pontosan miért is vásároltam éppen ezt, hogyan döntöttem és honnan tartom érdemesnek a vásárlást intézni.

Miért éppen a mosó és szárítógép?

A lakásban egyszer csak elromlott a mosógép, így mindenképpen szükségem volt egy új termékre. A döntés azonban nem volt egyszerű, hiszen számos szolgáltató kínál jobbnál jobb lehetőségeket, extra programokat és persze a fogyasztás, az energiaszint optimalizálására is nagyon odafigyelnek a gyártók. Számomra a legnagyobb döntést mégis csak az hozta, amikor megláttam az első mosó és szárítógépet. Mintha a mesebeli körte gyulladt volna fel a fejem felett. Szinte már el is felejtettem, hogy az embernek ilyen lehetőségei is van.

mosó és szárítógép1_2

Korábban gondoltam már rá, hogy beszerzek külön egy szárítógépet, de sosem lépett át az elmélet gyakorlatba. Pedig nagyon nagy szükség lenne rá. A lakásban kicsi a hely, így folyton az útban vannak a kiteregetett ruhák. Arra esély sincs, hogy természetes levegőn száradjanak, nincsen udvarunk, az erkélyről pedig lefújja a szél őket, hogyha egy kicsit rosszabb az idő. Persze a csipesz is jó megoldás lenne, azonban még így sem tudom biztonságosan megoldani a szárítást. Ráadásul valahol kellemetlen is a ruháinkat mindenki szeme láttára szárítani.

Így az egyetlen jó megoldás lett volna a szárítógép, de ahogy mondtam, a hely az meglepően kicsi, így pedig kicsi volt arra is, hogy egy szárítógépet bevezessünk. Ahhoz áram kellett volna és hely és persze nem is evés pénz is, hogy meg tudjuk egyáltalán vásárolni a háztartási eszközt. Szóval eddig ennyiben maradt a dolog, ekkor még a mosó és szárítógép eszembe sem jutott.

Amikor azonban most megláttam a lehetőséget, akkor már tudtam, hogy ezt bizony nem szabad kihagyni, nekem le kell csapnom arra a gépre, ami végre meg fogja oldani a szárítás gondját otthon. Így tudtam, hogy nem is lesz más dolgom, minthogy kimosom a ruhákat, és aztán benne hagyva azokat a dobban, egyszerűen elindítom a szárítóprogramot.

Persze nem vagyok ismeretlen a dologban, főleg most már, hiszen használom is a gépet. A szárítás kisebb mennyiséget bír el, mint a mosás. Ha sok a mosatlan, én egyszerűen a mosás felét máskor szárítom, mint amikor az elsőt, ha pedig nincs olyan sok, akkor egyszerűen csak kevesebbet mosok, hogy mindkét célnak megfeleljen az adag.

Honnan és hogyan érdemes mosó és szárítógépet vásárolni?

A mosó és szárítógép kiválasztása nem kifejezetten nehéz feladat, hiszen alapvetően nem sok különböző funkciót tudnak. Inkább azokra koncentráljunk, amikre nekünk szükségünk lesz, és ne arra, hogy melyik termék kínál fel minél több lehetőséget.

Emellett persze meg kell néznie az embernek sokfajta apróságot is, mint az energiaosztály, a fogyasztás, a víz hőmérsékleti beállításai, a vízfogyasztás mértéke, a dob nagysága, a szárító hatékonysága és teherbírása.

Ha pedig ez sem kifejezetten szűkíti le az embernek a kört, akkor lehet még tovább menni a keresgéléssel. Én a Gorenje termékeit tudom ajánlani, hogyha már nincsenek az embernek további kitételei: https://hu.gorenje.com/termekek/mosas-szaritas/moso-szaritogepek/c/gowash03. A Gorenje oldalán ugyanis regisztrálni lehet az elektronikai termékeinket, így zökkenőmentesebb lehet a garanciális ügyintézés, és feltehetjük itt az esetleges kérdéseinket, vagy karbantartási problémák esetén kérhetünk segítséget.

mosó és szárítógép1_Liliána

Milyen tapasztalataim vannak a mosó és szárítógéppel kapcsolatban?

Én nagyon megszerettem! Könnyű használni, logikus a működése. Egyszerűen meg lehet különböztetni a programokat, mindig látni azt is, hogy mennyi van még hátra az egyes mosásokból. A legjobb benne, hogy végre nem kell kerülgetnem a nappali közepén a száradó ruhákat, hanem rögtön mosás után meg is van oldva számomra ez a probléma. A szárító rész ellen sokszor látom, hogy felhozzák a vasalás tényét. Az, hogy a ruhákat ki kell vasalni, szerintem természetes, a levegőn szárítás után is szükség van rá ahhoz, hogy normálisan tudjon utcára lépni. Akkor pedig mindegy, hogy kicsit volt-e gyűrött az anyag korábban vagy éppen nagyon.

Én mindenképpen azt mondom tehát, hogy érdemes mosó és szárítógépet vásárolni, az árát mindenesetre nagyon megéri, amolyan kettő a egyben gép. De így, hogy egyetlen eszköz képes megoldani kettő munkáját, az ember sokat spórolhat, nem kell attól tartania, hogy a lakásban nem lesz neki elegendő hely, de még csak átpakolni sem kell egyik gépből a másikba. Szerintem a mosó és szárítógép az egyik legjobb találmány mostanában, és ha újra szükség lesz mosógépre, biztosan megint szárítós eszközt fogok vásárolni, mert ez a kényelem felbecsülhetetlen. Háziasszonyoknak kötelező!