Lámpatrendek 2021-ben (is)

A legjobb lámpák, amiket megéri megvásárolni

A lámpa soha nem megy ki a divatból. Hogy is mehetne, mikor életünk fontos részér képezi a lámpák sora, ami a lakásunkban vár ránk. Azt azonban nem könnyű megmondani, milyen lámpa lesz éppen divatos, habár az ember nem sűrűn cserélgeti az adott divat szerint ezt a fontos kiegészítőt a lakásban, mégis fontos, hogy egyfajta összehangra törekedjünk, amikor a megfelelő típust választjuk. Ha pedig összeillő, hangulatos és komfortos megoldást keresünk, akkor érdemes lehet éppen az adott évi divatot választani, hiszen abból találhatjuk meg a legtöbb változatot is, így pedig nagyobb lesz a választék a számunkra, hogy könnyedén megtalálhassuk a számunkra leginkább megfelelő darabokat.

Lámpák skandináv stílusban

A minimalizmus kedvelőinek ideális világítási megoldásnak is hívhatnánk a skandináv stílust képviselő termékeket. Ez a minimalista stílus az elmúlt néhány évben egyre nagyobb utat tört magának, egyszerűségével és kiegyensúlyozottságával minden otthonba kellemes társként csatlakozhat. Jellemzője a tiszta design, amely jól mutat mind a fémes, mind a bézs színek mellett, tompított színével pedig otthonossá tesz bármilyen helyiséget. Mondhatni tehát, hogy ez a stílus az egyszerű, de nagyszerű elvét vallja, nem barokkos díszítést hoz magával, hanem valami olyan szimpla érzést, ami mellett a mindennapjainkat teszi értékessé. Azt mondja, ne rám figyelj, én majd a háttérből támogatlak, helyette a saját életedet értékeld, ne az én díszítésemet. Ez a felfogás bizonyára sokak számára megnyerő lehet, hiszen a mai rohanó és impulzív világban kevés termék képes a háttérbe szorulás szimplaságával támogatni a fontosabb dolgokat.

Lámpa vintage módra

A „vintázs” darabok már jó ideje újra divatba jöttek, a kosztümös filmekre hajazó nosztalgiával egyetemben. A halvány színek, a kifinomultság, az apró virágminták mind-mind ízlésesen mutatnak a függönyeinken, a ruháinkon, a szőnyegeken is akár, de lámpák közül is választhatunk ilyen stílusú darabot. Habár a lámpa talán még az adott korban nem az élet mindennapi részben, a modern felfedezések sem menekülhetnek a vintage stílus elől. Választhatunk anyaggal körbevont darabokat vagy régies körtét formázó terméket, esetleg még a petróleum lámpákra hajazó kialakításon is érdemes lehet elgondolkodni.

2021 hot lámpa trendjei

A modernségből fakadóan persze mostanában a futurisztikus jellegű dizájn is utat tör magának. Ilyen például az indusztriális lámpa, amely ipari vonalvezetésével egyszerre nyújt egyszerűséget és elvontságot. Minden otthonban jól mutat, de akárcsak minden trend, ettől is sokan tarthatnak. A lámpák esetében persze nem baj, hogyha az ember a klasszikus és jól bevált termékeket választja inkább, és kevésbé helyezi a hangsúlyt az éppen divatos elemekre.

 Ami soha nem megy ki a divatból, az természetesen a kristálycsillár. Régóta az esztétika és a vagyon jelképe, egyfajta státuszszimbólumként is tekinthetünk rá. Ez bizonyára az a kiegészítője az otthonnak, amin nem képes csak átsiklani a tekintet, hanem megragadja azt. Akárhogy is, egy ilyen csillár minden vagyonosabb otthonba elkél, hiszen gyönyörű és nem mellesleg nagyon elegáns is egyben, az egész házat képes méltóságteljessé és becsülendővé varázsolni csupán ez az egyetlen berendezés.

Ha trendi, ha klasszikus, az alábbi oldalon érdemes szétnézni baráti árú, ugyanakkor idén népszerű termékekért: LEDguru.hu

Lámpa a gyerekszobába

A gyerekszobában talán nem tűnik olyan égetőnek a lámpa kérdése, azonban mégis fontos, hiszen a gyermek korától függően persze, különböző problémák merülhetnek fel, mint hogy hogyan ne rántsa le a gyermek a lámpát, hogyan ne döntse fel azt, vagy akarja megenni. Ma már a LED égőknek hála, attól legalább nem kell tartanunk, hogy a kicsi majd megégeti magát, hiszen ezekben az égőkben kifejezetten izzó rész nem található, és csak praktikus okok miatt tartotta meg a régi elnevezését és körteformáját ez a technika. A baj inkább az, hogyha túlságosan gyerekeknek való, már-már játék alakú lámpát vásárolunk, akkor azt a gyerek játéknak is fogja nézni, ami egyrészt veszélyes, másrészt pedig hallgathatjuk órákon át a hisztit, ami arról szól, hogy kaptak egy olyan ajándékot, amihez nem nyúlhatnak hozzá. Érdemes lehet tehát a biztonság kedvéért olyan terméket választani, amit a gyerekek nem érnek el könnyedén, ugyanakkor a hangulatosságából nem kell, hogy veszítsen emiatt. Ha a gyerek nem fér hozzá a termékhez, akkor természetesen nem kell olyan körültekintő vásárlást folytatnunk. Egy-két aranyos termék természetesen belefér a gyerekek szobájába is, kreatív például az olyan „csillár”, ami rizspapírból készült, és egy gömb alakját adja, ugyanakkor egy kosárban végződik négy zsinór belőle kilógva. Talán nem lehet leírásból ráismerni, de egy léggömbről van szó, aminek a kis kosarába egy plüssállatot is tehetünk. Persze ne olyat, amivel a gyermek sokszor játszik, ilyenkor jön el a rég elfelejtett plüssök ideje, és nem akarja majd azokat mindenáron leszedni.

Mint látjuk tehát, habár minden évnek megvannak a trendjei, legyen szó a lakás belső teréről, akár az öltözködésről, a kedvenceinket és a saját ízlésünket nem kell feladni.