Kezdő vállalkozás? A haszongépjármű bérlet megkönnyítheti a dolgunkat!

Mi is az a haszongépjármű bérlet?

Kezdő vállalkozóként sok nehézséggel kell szembe néznünk. Az adók, a költségek, a bevételek, a beszállítók, az elszállítás, a vevők, a szolgáltatás, a helyszín, az össze papírmunka, amihez semmi kedvünk, és folyamatosan ott van a gondolat az agyunk egy eldugott sarkában: mi van, ha valamiről elfeledkeztünk? Ezek az érzések idővel persze majd enyhülni fognak, ha belejövünk a dologba, azonban egy haszongépjármű bérlet például nagy segítségünkre lehet az ilyen kezdeti időszakban. Hiszen ilyenkor még egyrészt nem tudhatjuk, hogy mennyire lesz sikeres és hosszan fenntartható a vállalkozás, illetve nagy eséllyel az anyagi keret sincs még meg ahhoz, hogy saját haszongépjárművet tudjunk vásárolni, ráadásul az előbbi feltétel miatt lehetséges, hogy feleslegesen. Ha nem vagyunk kezdők, akkor is érdemes lehet bizonyos esetekben saját jármű helyett egy bérletet váltani, ha például nem szállítunk olyan gyakran, hogy a kocsi ára megtérüljön az ezekből befolyó bevételből.

Milyen előnyei vannak a haszongépjármű bérletnek?

Gyors megoldás. Ha hirtelen van szükségünk egy ilyen járműre, akár már a következő napon el is hozhatjuk. Biztonságos. A bérelhető járművek mindig nagyon alaposak a karbantartás szempontjából, hiszen mindig újabb és újabb emberek kezén megy át a jármű. Költséghatékony. Ez talán a legnagyobb előnye egy haszongépjármű bérletnek, hiszen a saját autó megvásárlása nem csak milliós kiadás, főleg ilyen nagyobb gépnél, hanem a fenntartása is nagyon költséges. Ott van a kötelező biztosítás, a forgalmi, a törzskönyv, az évi ellenőrzések, az új gumik, az autóklíma tisztítása, és ez tényleg csak az alap költségvetés, ezen felül van még minden meghibásodás. Hogyha a jármű nem a mi tulajdonunkban áll azonban, akkor ezek a költségek nem minket fognak terhelni, és ezáltal a felelősség is sokkal kisebb. Természetesen, a saját hibánkból elkövetett baleseteknél vagy káreseteknél nem ez a helyzet, de az autó természetes meghibásodása, ami a korral és a használattal jár, az nem a mi felelősségünk és pénztárcánk rovására fog menni, ami nagy segítség egy friss vállalkozás esetén. Csak akkor van, amikor kell: Ha nem szeretnénk még a jármű helyét is biztosítani, nagyon előnyös választás a haszongépjármű bérlet. Sok vállalkozásnak nincsen saját udvara, egy hely, ahová leparkolhatna éjszakára, és ott biztonságos tárolásnak lenne kitéve, ezért egy bérlet igazán hatékony tud lenni ebből a szempontból is.

Válasszuk még ma a haszongépjármű bérletet!

A haszongépjármű bérlet nagy előnye, hogy olcsóbb és tartósabb is az egyszerű bérlésnél. Ha egy-egy napra bérlünk járművet, az sokkal költségesebb lehet, mint egy bérlet, ami a napi átlagárból akár ezáltal többszáz forint engedményt is jelenthet. A papírozása is egyszerűbb egy bérletnek, mintha bérelnénk több alkalommal, tehát ezzel a lehetőséggel mindenképpen jobban járunk. Gyakorlatilag ezzel a rendszerrel tudjuk legtöbbet használni az adott járművet a legjobb árért úgy, hogy nem saját gépet veszünk. Minden bérlésnek megvannak a maga árlistái és engedményei, ezért érdemes lehet végigböngészni ezeket az oldalakat. Nem csak autófajtákként, hanem külön-külön létezik bérleti díj az egyes járművekre, így érdemes olyat választani, ami a saját pénztárcánknak a legjobban megfelel. Természetesen ezen belül minél drágábban bérlünk, annál jobb minőséget is kapunk, de ez tulajdonképpen attól is függ, milyen messzire szeretnénk az adott termékeket eljuttatni, milyen mennyiségben, és azoknak milyen igényeik vannak (ilyen például a hűtés, a törékenység vagy éppen a fűtés, esetleg a magasság).

A haszongépjármű bérletet nem fogjuk megbánni

Összességében úgy gondolom, hogy ez a rendszer rendkívül előnyös mindazok számára, akik a vállalkozás kezdeti szakaszában egy kicsit spórolni szeretnének, vagy csak előrelátóan elővigyázatosak és a legjobb lehetőségeket keresik az adott áron. Ma már az internetnek hála kellő mértékben tudunk akciókról és lehetőségekről tájékozódni, és nincs ez másképp a járművek bérlésénél sem, az egyes gépek bérleti árait külön meg tudjuk nézni, és kiválasztani a számunkra leginkább megfelelőt. Ha pedig már jól megy a vállalkozás, akkor érdemes lehet átgondolni, hogy a megvett jármű ára képes lenne-e visszahozni az összeget a szállítások és eladások által. Tulajdonképpen a kihasználtság függvényében érdemes ilyenkor dönteni. Üljünk le, és egy papíron végezzünk egy kis matekot, keressük ki a szervizdíjakat az interneten, a biztosítási áraknak nézzünk utána, azután a bérleti díjjal vessük össze ezeknek az összesét, és látni fogjuk, melyek döntés a helyes. Ha a bérlet jobban megéri, akkor folytathatjuk annak a használatát még hosszú ideig, és megnyugodhatunk, hogy jól döntöttünk, vagy választhatjuk a másik utat is, és megvehetjük a járművet, de addig is rendelkezésünkre áll a haszongépjármű bérlet. Ebbe tényleg érdemes még ma befektetni, hiszen a haszongépjármű bérlettel jól járhatunk, ez nem is kérdés már.