Holker avagy a díszlécekről általában

A Holker díszlécekről és azok funkciójáról általában

Úgy gondolom, hogy amellett, hogy nyilván számos nagyon rossz hatása volt a karantén időszaknak, érdemes az olyan áldásos hatásairól is megemlékezni, hogy végre jutott olyan dolgokra is időnk, amire eddig nem igazán akadt a sűrű hétköznapok során. Alapvetően nekünk rendkívül sok jó hatással volt az életünkre ez az időszak, ugyanis végre jutott idő a házunk teljes szerkezetének a felújítására. Elkezdtünk a felújításhoz vásárolni, holker díszlécet, parkettát, estéket és még hosszan sorolhatnám, hogy mennyi mindent kellett beszereznünk ahhoz, hogy jóformán neki tudjunk állni a felújításnak. Egyébként egy teljesen új házat kell az alapjaitól kiindulva felújítanunk, így ténylegesen elképesztően sok munka van vele. Úgyhogy ebből a szempontból még talán jól is jött ez a kis kényszer munkaszünet időszak, hiszen így végre jutott egy kis időnk a felújítás mellett egymásra is.

A holker díszlécekről

Úgy gondolom az egyik valaha volt legjobb lakás dekorálási forma a holker díszlécek használata a lakás vagy éppen ház minden egyes pontján. Tulajdonképpen ez a dekorálási forma elterjedtebb és népszerűbb, mint bármikor, hiszen nagyon betört ez a style a home dekor világába. Míg régebben csak a sima egyszerű, letisztult díszléceket ismertük, addig mára ennek már számos olyan jellegű formája illetve dizájnja van, ami eddig teljesen elképzelhetetlen lett volna. Példának okáért gondolok itt az olyan jellegű díszlécekre is, mint a sima egyszerű letisztult vonal azzal megfűszerezve, hogy képes világítást nyújtani az otthonunkba. Továbbá szintén újszerű formája a díszlécnek, hogy amellett, hogy egy teljesen egyszerű holker díszléc használható a maga klasszikus formájában karnis takarásra, vagy mondjuk csúnya csövek esetleg kevésbé esztétikus részek takarására, amellett használható mindez Led világítás kiépítésére is. Ez nagyin hasznos lehet, hiszen például olyan megoldásokkal is találkoztam már, ami egyébként nekem nagyon beindította a fantáziámat, hogy az adott holker díszléceket úgy helyezték fel, hogy egy képkeretet alkossanak meg formájukban. Így már egy meglévő, tükör vagy kép köré rakosgattak fel díszléceket, ráadásul olyan holker megoldásokat, amelyek Led világítással rendelkeztek, így az adott területet teljesen kiemelték a falból és totálisan reflektorfénybe helyezték. Számomra ez a megoldás elképesztően tetszett és elhatároztam, hogy ezt mindenképpen meg fogom valósítani a saját lakásomban is, ugyanis családi örökségként örököltünk egy igen értékes festményt, mely amúgy is egészen biztosan előkelő helyre került volna a lakásunkban, viszont így még annál is sokkal inkább reflektorfénybe tud kerülni mivel a megvilágítás erre csak nagyon nagymértékben rá fog segíteni.

A holker díszléc fajtáji

Alapvetően több fajtája van a holker díszléceknek ilyen például a mennyezeti stukkó, vagy az oldalfali díszléc, ennek az egyik legnagyobb előnye, hogy igazán hangulatossá képes varázsolni az adott teret, hiszen ha olyan holkert választunk, ami mennyezeti világítást képes adni akkor a falon lesz egy igazán hangulatos kis világítás, mely garantáltan sokkal komfortosabbá és még szebbé varázsolja az otthonunkat. Ezen felül vannak a sima, hagyományos díszlécek, melyek például a mennyezeten elhelyezkedő tükörplafon készítésére, vagy speciálisan az oldalfal kiemelésére, keretezésére alkalmasak, mint ahogyan a fenti példával is utaltam rá tükrök esetleg képek kiemelésére illetve keretezésére. Továbbá a fajták közül is megkülönböztetjük az egészen egyszerű, letisztult, minimalista verziókat a díszített, mintás, különböző extra verzióktól.

A holker díszléc felhelyezése

 Egyébként a hagyományos holker díszlécek egyszerű szinte már pille könnyű polisztor anyagból készültek, mely amellett, hogy ténylegesen nagyon könnyű állaggal rendelkezik még könnyen alakítható is igény szerint. Miután maga a díszlécnek a hátsó fele ki van könnyítve, így a sarkok egyenetlensége esetén is pontosan tud illeszkedni a felhelyezendő területre. Alapvetően a felhelyezése igazán egyszerű ugyanis mindent egybevetve csupán egy erre a célra speciálisan kitalált ragasztóra lesz szükségünk, amely egy speciális vizes bázisú ragasztóval történik. A holker díszléc igazából azért nagyon praktikus találmány, mert segítségével el tudjuk tüntetni az olyan nem kívánatos területeket, mint a csövek, vezetékek, esetleges zavaró hibák.

Mindent összevetve én abszolút tudom ajánlani a holker díszlécek használatát, hiszen amellett, hogy ténylegesen nagyon jó megoldást tudnak nyújtani, még igazán esztétikus benyomást is tudnak nyújtani a lakásunkon belül, főleg ha a LED-es verzió mellett döntünk.