villanytűzhely1_3

Hogyan válasszunk villanytűzhelyt 2021-ben?

A villanytűzhely megvásárlása lépésről lépésre

Amikor az ember háztartási eszközt vásárol, mindig alaposan át kell gondolnia a döntését. Nincs ez másképp a villanytűzhelyekkel kapcsolatban sem. Ezek az eszközök hosszú évekig fognak minket szolgálni, segíteni a mindennapi munkánkat. A villanytűzhely ráadásul egy olyan termék, amit az ember gyakorlatilag mindennap használ, még ha konkrétan nem is főz vagy süt olyan gyakran. A választásnak persze mindig igényhez mérten kell megtörténnie, úgyhogy nézzük meg, kinek és milyen elvárásai lehetnek az eszközzel kapcsolatban. A legtöbb háztartási termék energiaosztály szerint csoportokba van sorolva, amely önmagában is hasznos útmutató lehet a számunkra. Hogyha arra gondolunk, hogy valóban több évig szeretnénk használni ezeket az eszközöket, akkor érdemes az A kategória termékeit vásárolni.

Villanytűzhely vagy kombinált tűzhely

Másik két nagy irány, amelyben elindulhat az ember, a főzőlap fajtájának kiválasztása. Ebben mindenkinek megvan a maga preferált kialakítása, illetve a ház beépítése sem mindegy ebből a szempontból. Érdemes tehát először ez utóbbit felmérni, utána pedig saját magunkra hagyatkozni. A gázos főzőlapok előnye, hogy könnyebb kezelni, hamarabb melegszik rajta az étel. Gyakorlatilag a tüzet elzárva rögtön megszűnik a hőforrás, bár a rács nyilván átvesz a hőből. Ezt sokan szeretik, habár a nyílt láng veszélyes lehet, könnyen lángra kaphat a konyharuha vagy a főzőkesztyű is.

villanytűzhely1_1

Az általában üvegkerámiás villanytűzhely modernebb kialakítással rendelkezik. Itt nem látunk konkrét lángot, kevésbé kell félnünk attól, hogy bármi lángra fog kapni a lakásban. A felmelegedési idő persze termékektől függ. Ott fokozatokat szoktunk látni tekerőgomb helyett, ami sokaknak kényelmesebb megoldást jelent, hiszen kitapasztalják a megfelelő főzési-sütési időt egy-egy ételhez. Hátránya azonban, hogy nehezebb visszavenni a hőből, nincsen „kislángra rakás”, mert vissza kell hűlnie a főzőlapnak ahhoz, hogy kisebb hőfokot kapjon az étel, ez pedig beletelik egy kis időbe.

Mi a helyzet a villanytűzhelyek sütőrészével?

Amikor a sütőről van szó, kisebb-nagyobb eltéréseket találhatunk a villanytűzhelyek kialakításában. Először is, érdemes megfontolni, hogy hány sütőrészre lesz az embernek szüksége. A boltokban akár már 4-5 sütőhelyes darabokat is találhatunk, ami nagyban megkönnyíti a nagyobb családok életét. Persze nem csak egyfajtát lehet már ilyen megoldással sütni, a mai darabok közül már nem egy biztosítja azt is, hogy az illatok nem fognak összemosódni a sütés közben.

Amire érdemes még vetni egy pillantást, az természetesen a sütőfunkciók megléte. Sokféle étel különleges programokat igényel, vagy egyszerűbb azokkal elkészíteni. A különböző funkciók megkönnyítik az ember dolgát az átlagos ételek esetében, és persze megnyitnak új kapukat is a sütés terén. Az ember igazi profinak érezheti magát ilyen apróságok miatt, és az otthoni étkezések egy élményt jelenthetnek a család számára is. Változatosabb ételeket készíthetünk, mindezt egyszerűen. Ez pedig mind a villanytűzhely és persze a szakács érdeme. Érdemes tehát figyelni a légkeverés meglétére, alsó és felső sütés lehetőségére, különböző infra grill lehetőségekre, olvasztó funkció is megkönnyítheti a mindennapjainkat, hiszen sokszor van szükség húsok kifagyasztására.

Honnan vásároljunk villanytűzhelyt?

A villanytűzhely vásárlásához a Gorenje oldalát tudom ajánlani, amit ide kattintva lehet megtekinteni: https://hu.gorenje.com/termekek/fozes-es-sutes/tuzhelyek/c/gocook05. A legmodernebb A kategóriás termékeket találhatjuk náluk számos háztartási eszköz tekintetében, amelyekkel egy modern és többfunkciós otthont alakíthatunk magunknak. A Gorenje nem hagyja magára a fogyasztót a termék megvásárlása után sem. A háztartási eszközeinket regisztrálni tudjuk az oldalukra, így extra lehetőségeket is kaphatunk. Több ötletet is kaphatunk a használatot illetően, tanácsokat kérhetünk, hogyha nem sikerül valamilyen funkciót elérni a terméken. Ez a rendszer megkönnyíti a karbantartás rendszerét, feltölthetjük a jótállást az oldalra, így biztosan nem fog elveszni a későbbiekben. Ilyen vásárlás utáni kapcsolatot igen kevés szolgáltatónál találhatunk, és főleg ilyen költségek berendezések esetében igencsak szükség van erre a lehetőségre, így aki teheti, annak érdemes élnie vele.

villanytűzhely1_2

A villanytűzhely beszerelése

A termék beszereléséhez kérhetünk profi segítséget is, sok esetbe szükség lehet ugyanis páraelszívó vásárlására is, de egy szakember tudja igazán azt is, hogyan lehet hatékonyan és biztonságosan elhelyezni egy tűzhelyt a konyhában. Ez főleg akkor hasznos segítség, hogyha nem csak a tűzhely lecserélése volt az ember feladata, hanem akár egy egész konyhát be kell rendezni. A Gorenje pedig biztosítja számunkra a kapcsolattartás és a szerviz lehetőségét, segítséget tud nyújtani a legtöbb kérdésünkben. Nem engedik el a vásárló kezét, hanem extra ötleteket, lehetőségeket és segítséget kínálnak. Ez azok számára, akik még csak most fogtak bele a felnőtt életbe, vagy éppen korábban másfajta tűzhely állt csak rendelkezésükre, nagy segítséget jelenthet.