Covid teszt, avagy a személyes tapasztalatim a covid- tesztel kapcsolatban

Covid teszt, avagy miért érdemes minél gyakrabban elvégezni?

Alapvetően már lassan egy éve szenved az egész világ a korona vírustól. Minden egyes napunkat befolyásolja és minden egyes pillanatunkban ott van a korona vírusnak a jelenléte. Tulajdonképpen már mindenkinek elege van a korlátozásokból, abból, hogy az életünk tulajdonképpen semmi életünk nincsen már egy éve. Rengetegen elvesztették a munkájukat és számos gazdasági hatása van, melyből örülünk, ha évek múltán ki tudunk lábalni. Emellett mindennapos szinte a különböző Covid tesztek, pláne ha olyan jellegű munkahelyen mozgunk, amely megköveteli ezt a fajta szűrést. Természetesen abszolút érthető az, hogy folyamatos jellegű szűrésre van szükség, hiszen ha ez nincsen meg akár összevissza is fertőzhetjük egymást, aminek hatására aztán soha nem lesz megfékezve a vírus. Természetesen ezen felül megint csak ott van a vakcina, vagyis a védőoltás lehetősége is, amely az egyetlen megoldásnak bizonyulhat arra, hogy végre megfékezzük ezt a szörnyű vírust. Ameddig viszont ez nincsen addig elképesztően fontos, hogy amennyiben emberek között dolgozunk, folyamatos jelleggel vegyünk részt Covid teszteken, hiszen csak ezzel az opcióval tudjuk kiküszöbölni azt, hogy folyamatosan fertőzzük egymást. Példának okáért én rendszeresen jártam mindenféle forgatásra, vállaltam filmes munkákat. Ott például abszolút elengedhetetlen az, hogy a színészek közelében ne végezzenek folyamatos jelleggel Covid teszteket, hiszen amennyiben nem végeznek, akkor bizony nagyon hamar komoly problémák adódhatnának egy filmes forgatás bekövetkeztével. Hiszen ha véletlen valamely statiszta, vagy kellékes, esetleg sminkes Covid szűrés hiányában kiderül, hogy Covidos simán végig tud fertőzni egy teljes stábot, ami abszolút nem lenne egy jó opció, hiszen akkor egy teljes forgatásnak le kell állnia, pláne ha mondjuk, kulcs színész esik ki a forgatásról.

Mit előz meg a Covid teszt?

Egyébként nem is olyan régen volt erre is példa, hogy az egyik sminkest, aki történetesen, mint később kiderül Covidos volt, nem teszteltek le valamilyen hibából adódóan és miután az összes létező színészt és statisztát is kisminkelte, derült ki, hogy véletlen kihagyták a tesztből és bizony pozitív lett a Covid teszt eredménye. Természetesen ez abszolút nem az ő hibája volt, hanem azoké, akik kifelejtették a tesztelésből azt, aki a lehető legtöbbet érintkezik a színészekkel és a statisztákkal. Így végül az lett a történet vége, hogy az egész forgatási csoportot végig fertőzte az az egy Covidos sminkes. Emiatt két hétre le is kellett állnia a forgatásnak, hiszen sajnálatos módon miután mindenki érintkezett mindenkivel. Így mindenki veszélyeztetett lett a Covid miatt és ezért minden egyes érintettnek két hét karanténba kellett vonulnia, ami igazából abszolút nem volt egy jó megoldás és elképesztő kieséssekkel járt a stábnak, de sajnálatos módon ez volt az egyetlen megoldás afelől, hogy ne legyen még nagyobb probléma az adott hibából.

Covid teszt, avagy személyes tapasztalatom a két hetes karanténról

Miután sajnálatos módon én is érintett voltam az adott forgatáson, így mindenképpen én is rá voltam kényszerítve arra, hogy karanténba vonuljak az esetet követő két hétben. Sajnálatos módon ez egy elképesztően rossz időszak volt számomra és annyira ki voltam ebben a két hétben akadva erre a Covid tesztes hibára, hogy alig tudtam lenyugodni. Hiszen számomra az, ha bezárnak a lehető legrosszabb dolog, ami történhet velem, hiszen számomra a folyamatos programok, az életfolyamatos zajlása az, ami folyton életben tart és segít abban, hogy boldog lehessek és élvezzem és érezzem azt, hogy élek. Számomra a folyamatos mozgás, nyüzsgés az, ami értelmet ad az életnek és enélkül, a bezártságban szinte szó szerint szenvedek a depressziótól. Így elképesztően nehéz volt számomra átvészelni ezt a két hetet, egyenesen úgy éreztem, hogy kiborulok és nem barom tovább azt, hogy nem mehetek sehova. Végül, amikor letelt a két hét talán a legnagyobb boldogságként éltem meg azt, hogy kiszabadultam az otthonom börtönéből és végre valahára kimehetek szabadon az utcára. A szabadság nekem annyira fontos, hogy arra szavak sincsenek és amennyiben ez nekem nincsen meg abszolút besokallok, hiszen nem lehet bírni a négy fal közötti bezártságot, bármennyire is szeretjük az otthonunkat. Azért a programok és a boldog percek, azok adnak értelmet minden egyes napnak. Így konklúzióképpen azt gondolom, hogy mindenképpen érdemes nagyon nagy hangsúlyt tenni arra, hogy a Covid teszteket a lehető legnagyobb gonddal végezzük el, hiszen egy kis hibán akár elég komoly probléma is adódhat.