látás hónapja2_3

Amit idén sem szabad kihagyni: október látás hónapja!

Évek óta a látás hónapja lelkes látogatója vagyok

A látás hónapja számomra egy remek szűrési lehetőség. Mivel egyszerre hordok szemüveget és kontaktlencsét, általában elengedhetetlen az éves szűrés, amit egyszerűen októberre kell időzíteni. Hogy miért? A látás hónapja számos kedvezményt, ingyenes látásvizsgálatot és néha még kellemes meglepetéseket is tartogat az ember számára. Én idén sem fogom kihagyni, de ezúton szeretném másoknak is ajánlani a kezdeményezést több okból is. Nézzük is meg ezeket.

Nem csak nekem van szükségem látásvizsgálatra. A látás hónapja keretében te is elmehetsz

Sokan elhanyagolják a szemük épségét, azonban csak egy gyengén látó ember értheti meg igazán a szem vizsgálatának fontosságát. Számunkra sokkal nyilvánvalóbb a dolog, jobban a tudatában vagyunk a testünk ezen részének. Aki reggelente felkel és csak egy egybefolyó pacát lát a világból, az bizony tudja, hogy milyen fontos is a látás. E nélkül nem lehet tájékozódni, a szeretteinket sem ismernénk fel a tömegben messziről. Én persze elmegyek évente a vizsgálatomra, így nem kell tartanom attól, hogy egyszer csak valamilyen korábban felismerhető betegség elvenné a szemem világát, azonban a nem szemüveges embereknek is lehet ilyen problémája, ők azonban sokszor mellőzik a szemük miatti aggódást.

látás hónapja2_2

A látásvizsgálattól nem kell félni. A látás hónapja keretében ráadásul teljesen ingyenes is, tehát veszíteni nem lehet vele. Az ember megbizonyosodhat arról, hogy minden rendben van-e. Persze azoknak is remek lehetőség, akik eddig halogatták, hogy új szemüveget csináltassanak. Így kedvezményeket és ingyenes vizsgálatot kaphat az ember.

Ennek a menete igazán egyszerű és manuális, egy táblán kell felolvasnunk számokat. Ezután, ha minden jól megy, az ember ki is szabadult ebből a részből. Ha nem, akkor bizony jöhet a különleges szemüveg, ami segít megtalálni a helyes dioptriát. Ezt felvesszük, az optikus cserélgeti a feles, negyedes lencséket, mi pedig mondjuk, hogy mikor jobb vagy rosszabb a látásunk. Ezután egy kis gépes vizsgálat következik, itt csak konkrétan néznünk kell egy gépbe, aminek a másik felén az optikus ül. És ha ez is megvolt, mehetünk haza, választhatunk szemüveget, rendelhetünk kontaktlencsét. Ilyen egyszerű az egész.

A látás hónapja és a kedvezmények: keretek, lencsék, kontaktlencsék

A látás hónapja persze nem merül ki pusztán a látásvizsgálatban. Ilyenkor a vizsgálat után kedvezményesen rendelhetünk szemüvegeket, és sok más látássegítő is olcsóbb így. Számomra ez évek óta nagyon jó, mert sajnos sokat romlott a szemem, volt, hogy két-három éven keresztül új lencsére kellett költenem. Nem szívesen tettem, de persze nem csak én nem szeretem kinyitni a pénztárcám olyan dolgokra, amelyek nem kellemesek, azonban szükségesek. Ha azonban jó kis kedvezményeket kaphat az ember, akkor egyértelmű a döntés. Ebben a hónapban pedig igazán nagyot esnek az árak. Nem mindegy persze az sem, hogy honnan rendel az ember, hogyha az interneten akar csak szemüveget vagy kontaktlencsét vásárolni. Én néhány éves tapasztalatom alapján az eOptika oldalát ajánlom. Amikor elmegyek a szemvizsgálatra, nem szoktam rögtön vásárolni is szemüveget, bár a lehetőség persze adott erre is. Nekem mégsem volt az igazi, ilyenkor többen szoktak lenni, és egyébként sem találom kellemesnek mások előtt próbálgatni a kereteket, amiket az optikus választ ki helyettem. Itthon azonban könnyű dönteni, ami nekem nehezen megy általában. A megfontoltság az egyik ismérvem, ezért szeretem a kínálatot részletesen átböngészni, majd kiválasztani a nekem tetsző lehetőségeket. Az eOptika oldalán nagy a választék, sok márkát is meg lehet találni, és a virtuális próbának köszönhetően olyan, mintha személyesen próbálnám fel az optikában. Az eOptika oldalán ráadásul mindig nagy kedvezményeket találhat az ember, nem csak a látás hónapja alkalmából van ilyen lehetőség. Érdemes tehát benézni az oldalra: https://eoptika.hu/optika/latas-honapja.html.

látás hónapja2_1

Napszemüveg a látás hónapja alatt

Én személy szerint idén a napszemüvegemet is a látás hónapja keretein belül szeretném megvásárolni. Néhány éve már gondolkozom egy új darabon, ezt a régit már hat éve hordom folyamatosan. Ezért szeretem a márkás napszemüvegeket, ezek sokáig bírják, nem kell minden évben aggódni azon, hogy az embernek újabbat kelljen vásárolnia. A látás hónapja most lehetővé teszi számomra azonban, hogy a következő fél évtizedre, ha nem többre vásároljak magamnak egy új kiegészítőt. Ennek már igen csak karcos a lencséje, azonban ez inkább az én hibám, mint a gyártóé. Most már okosabb leszek, csakis tokkal együtt fogom vásárolni a szemüvegem, és abban is fogom tárolni, akármilyen jól is mutat az ékszerespolcomon. A por a legnagyobb ellensége a lencséknek, de ezen túl igazán tartós kis darabom volt, amit azonban most ideje eltenni, tartaléknak még persze jó lesz. Idén tehát szemüveg nem, de napszemüveg mindenképpen lesz vásárolva kedvezményes áron. Ez persze azoknak is jól jöhet, akik tökéletes látással rendelkeznek. Számukra dioptria nélküli darabokat is árulnak természetesen, nekem pedig olyan kiegészítőm lesz, amellyel távolra is nézegethetem a nyári ruhaötleteket a nyaralókon, hogy megvarrjam azokat otthon.